Voiko insinööri tehdä työtä käytetyllä kannettavalla?

Elektroniikkajätteen määrä kasvaa vuosi vuodelta. Monet ovatkin syystä huolestuneita tästä vaikeasti hävitettävän jätteen määrästä, jota kertyy kaikenlaisista elektroniikkalaitteista, jotka kiistatta ovat vallanneet yhteiskuntamme myrskyn lailla.

On tietysti totta, että elektroniikka on helpottanut työtämme ja vapaa-aikaamme huikealla tavalla. Tästä mielipiteestä eivät varmasti poikkea insinööritkään, jotka käyttävät tänä päivänä valtavia määriä erilaista teknologiaa ja elektroniikkalaitteita työssään.

Tietokoneen ostaminen käytettynä?

Monet ovat ryhtyneet toimiin elektroniikkajätteen kertymistä vastaan. Käytännön esimerkkinä tästä voimme nostaa esille elektroniikkalaitteiden ostamisen käytettynä. Myös insinöörin työssä tarvitaan paljon tietokoneita – mutta onko tällöin käytettävä kone järkevä valinta?

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että hyvin huollettuna käytetty tietokone voi vastata uudenveroista. Koska insinöörit käyttävät työssään monia vaativia ohjelmistoja, on tärkeää, että kone valitaan aina käyttötarkoituksen mukaan.

Mitä enemmän työ tietokoneelta vaatii, sitä tärkeämpää on varmistaa, että koneesta löytyy riittävän tehokas prosessori ja paljon muistia. Juuri näiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi Applen Macbook Pro 15 tarjoaa loistavan alustan vaativampaankin työhön, sillä sen tehokas i7 2.2 GHz prosessori ja 16 GB RAM-muisti tarkalla 15 tuuman Retina-näytöllä varustettuna tarjoaa erinomaiset työkalut myös vaativampien ohjelmistojen työstämiseen.

Myös insinööri voi hyödyntää työssään käytettävää kannettavaa

Kuten aikaisemmin jo mainitsimme, ennen käytetyn tietokoneen ostoa on tärkeää miettiä, millaiseen käyttötarkoitukseen tietokonetta tarvitaan. Applen tietokoneiden Pro-linja on nimensä mukaisesti suunnattu ammattimaiseen käyttöön, joten ne soveltuvat hyvin myös insinöörin työhön.

Mresellin käytetyt tietokoneet on tarkastettu valtuutetun Apple-teknikon toimesta, mikä puolestaan takaa sen, että tuotteet toimitetaan täydessä käyttökunnossa. Tämän lisäksi laitteiden kuntoluokitus on ilmoitettu selkeästi tuotteen yhteydessä, jolloin asiakas tietää etukäteen, millaisessa kunnossa ostettava laite on. Luonnollisesti käytetyissä laitteissa voi olla joitakin käytön jälkiä, mikä näkyy myös edullisemmassa hinnassa, mutta valikoimasta löytyy myös täysin uusia vastaavia tietokoneita, joita ei ole välttämättä poistettu alkuperäispakkauksesta kuin testaamisen ajaksi.

Tämän lisäksi myös käytetyille laitteelle on mahdollista saada jopa 12 kuukauden käyttöturva, joka kattaa kaikki odottamattomat laite- ja ohjelmistoviat ensimmäisen vuoden aikana tuotteen ostamisesta. Periaatteessa käytetyn tietokoneen ostaminen verkossa voi olla yhtä kannattavaa kuin uuden, sillä kaikille käytetyille laitteille ei aina ole tarjolla erillistä takuuta – ja varsinkin, jos laite ostetaan suoraan sen edellisestä käyttäjältä. Tässä mielessä siis käytetyn tietokoneen tilaaminen luotettavalta jälleenmyyjältä voi olla kannattava päätös.

Kannettavan tietokoneen osto on todellinen ekoteko

Sen lisäksi, että tietokoneen ostaminen käytettynä säästää lompakkoa, se säästää myös luontoa. Uusien elektroniikkalaitteiden valmistaminen kuluttaa valtavia määriä maapallon resursseja. Lisäksi yhteiskunnan nykyinen kulutuskulttuuri on johtanut siihen, että täysin toimivia ja jopa uusia laitteita vaihdetaan tiuhaan tahtiin. Näin jopa miljoonat toimivat laitteet jäävät pölyttymään laatikoiden pohjalle, mistä ne sitten viedään (ehkä) vuosien saatossa kierrätykseen. Käytettävä tietokone voi siis oikein huollettuna olla uudenveroinen ja vastata hyvin myös insinöörityön tarpeisiin.