Insinöörit suunnittelevat myös puhelintarvikkeita

Insinöörin koulutusala on monipuolinen ja siihen liittyy paljon kaikenlaisia opintoja. Insinööri voi myös erikoistua monelle eri alalle, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva ala. Suomi tunnetaan erityisesti kehittyneestä teknologiasta. Nokia oli hyvä osoitus siitä, kuinka suomalainen yritys voi päästä vaikka kuinka pitkälle ja nousta kansainväliseksi menestykseksi. Puhelinten lisäksi niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin insinöörit ovat olleet mukana suunnittelemassa myös puhelintarvikkeita. Erilaiset puhelintarvikkeet ovat nousseet merkittävään asemaan, kun puhutaan puhelinten suojaamisesta.

Puhelimen suojaaminen on erityisen tärkeää tänä päivänä, sillä älypuhelimet ovat kalliita. Ne ovat samalla myös herkkiä ja niistä löytyy monia hankalasti korjattavia osia. Esimerkiksi jos puhelimen kamera hajoaa putoamisen seurauksena, on kameran uusiminen kohtalaisen kallista. Joskus voi tulla jopa edullisemmaksi ostaa kokonaan uusi puhelin, jos putoaminen on aiheuttanut suuria vaurioita.

Suojaavat suojakuoret ovat insinöörien taidonnäyte

Insinöörit tunnetaan erityisesti juurikin puhelinten kehittämisestä, mutta insinöörin työhön kuuluu niin paljon muutakin. Nykyisin markkinoilla on runsaasti erilaisia puhelintarvikkeita, jotka ovat myös alansa osaavien insinöörien taidonnäytteitä. Yksi tällainen lisävaruste on suojakuori. Suojakuoria voidaan toki ostaa myös ulkonäkösyistä, mutta pelkästään ulkonäön vuoksi ostettu suojakuori ei välttämättä suojaa niin tehokkaasti. Jos tavoitteena on suojata puhelin kaikenlaisilta vaurioilta, on syytä valita sellainen suojakuori, joka on kehitetty suojaamaan kaikin mahdollisin tavoin. Tällaiset kuoret ovat vankkoja, minkä voi nähdä välittömästi jo niiden ulkonäöstä. Monesti kaikista suojaavimmissa kuorissa on monta kerrosta, jolloin kuori suojaa puhelinta vieläkin paremmin.

Monesti suojaavissa kuorissa käytetään polykarbonaattia. Se on siis erityisen kestävää muovia, joka suojaa sekä suoralta putoamiselta että vaimentaa iskujen voimaa. Polykarbonaattia käytetään myös esimerkiksi moottoripyöräkypärissä, joten se kertoo jo jotain materiaalin kestävyydestä. Tällaisten kuorien hankkimista kannattaakin harkita silloin, kun tavoitteena on suojata puhelin mahdollisimman hyvin. Yleensä suojakuoren ulko-osa on valmistettu synteettisestä kumista. Se antaa mukavan tarttumapinnan ja tuntuu hyvältä kädessä. Sen lisäksi synteettinen kumi itsessäänkin vaimentaa iskuja. Se on siis osaltaan suojaava ominaisuus, vaikka toki polykarbonaattikuori tuokin viimeisen suojauksen.

Miten insinööri voi päästä suunnittelemaan puhelintarvikkeita?

Erilaiset matkapuhelinvalmistajat ovat hyviä työpaikkoja. Niissä insinöörit pääsevät hyödyntämään osaamiaan taitoja ja suunnittelemaan hyödyllisiä tarvikkeita kuluttajien käyttöön. Toki puhelimet ja niihin liittyvät sovellukset kuuluvat olennaisena osana insinöörien työhön. Niiden lisäksi insinöörit pääsevät kuitenkin myös suunnittelemaan puhelintarvikkeita. Matkapuhelinvalmistajat valmistavat alkuperäisiä tuotteita omille matkapuhelinmalleilleen. Kun kuluttaja ostaa lisätarvikkeen suoraan valmistajalta, on ainakin selvää, että kyseinen lisätarvike soveltuu juuri omalle puhelimelle. Puhelinten malleissa voi nimittäin olla suuriakin eroja, vaikka niiden välissä olisi vain yksi vuosi.

Lisätarvikkeet myös kehittyvät jatkuvasti. Niihin pyritään kehittämään aina kaikkea uutta, jotta kuluttajat ajattelisivat tarvikkeiden olevan hyödyllisiä. Tällä tavalla voidaan myös lisätä myyntiä. Insinöörit ovat siis tärkeässä asemassa silloin, kun ajatellaan yritysten kilpailukykyä. Insinöörin tehtäviin kuuluukin käyttää omaa mielikuvitustaan hyväksi ja kehittää siinä sivussa uusia huipputuotteita.