Miksi insinööri on naisten mielestä houkutteleva kumppani?

Kun naisilta kysytään, mikä heidän unelmiensa mies olisi ammatiltaan, on vastaus yllättävän usein lääkäri, pilotti, urheilija tai lakimies. Yksi ammatti kuitenkin nousee ylitse kaikkien muiden: insinööri. Mikä selittää naisten rakkauden insinöörimiehiin, ja miksi naiset kokevat insinöörinä työskentelevän miehen olevan varteenotettavampi kumppani kuin vaikkapa asiakaskokemus alan tai asiakaspalvelutyötä tekevän miehen? Kiinnostuimme aiheesta ja lähdimme tutkimaan: miksi insinööri on naisten mielestä hyvä kumppani? Kysyimme suomalaisilta naisilta mielipiteitä kysymykseen ja listaamme useimmin pinnalle nousseet kohdat alle.

Huomio 1. Insinöörimiehellä on todennäköisesti hyvä palkka

Yksi eniten insinöörimiesten kohdalla pinnalle noussut oletus naisten puolesta oli se, että insinöörillä on todennäköisesti hyvä tulotaso. Ei ole salaisuus, että varallisuudella on naisille usein suuri merkitys, vaikka nämä eivät sitä ääneen myöntäisikään. Tällä tulotason ihannoinnilla on osittain biologinen pohja, sillä varakas mies näyttäytyy naiselle usein myös vahvana ja tasapainoisena sekä sellaisena, jonka kanssa on varmasti turvallista elää ja perustaa perhe vailla pelkoa taloudellisista ongelmista.

Tämä seikka on kuitenkin vain oletus, joka tehdään insinöörien korkean keskipalkan perusteella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että eri alojen insinööreillä saattaa olla erittäinkin suuria eroja palkkauksessaan. Älä siis sorru valitsemaan miestä vain olettamalla tämän palkkatasoa, vaan tutustu tyyppiin myös paremmin ja katso, toimivatko kemianne muutenkin kuin vain teoriassa.

Huomio 2. Insinöörimies on todennäköisesti siisti ja huolehtii hygieniastaan

Toinen paljon ääniä saanut vaihtoehto oli se, että insinöörimiehet ovat siistejä ja huolehtivat hygieniastaan. Koska suuri osa insinöörin työstä tapahtuu siististi toimistoissa on totta, että insinöörin on usein kiinnitettävä huomiota ulkoasuunsa sekä hygieniaansa. Tämä on erittäin tärkeä seikka niille naisille, joita kotiin hikisenä illalla palaava duunari ei sytytä.

Huomio 3. Insinöörimies osaa hoitaa miehen työt kotona

Vaikka feminismi kukkiikin nykyään pinnalla, mainitsi moni nainen yhdeksi seikaksi myös sen, että insinööri ei jää toimettomaksi silloin, kun kotona on niin sanottuja “miesten töitä” tehtäväksi. Oli kyseessä sitten hajonnut hana tai tukkeutunut vessanpönttö, insinööri osaa todennäköisesti korjata ongelman ilman, että paikalle joudutaan soittamaan lisää apuvoimaa. Tämä piirre on naisten mielestä erityisen viehättävä siksi, että se osoittaa miehen olevan vahva ja kykeneväinen alfauros, johon voi turvata hädässä.

Huomio 4. Insinööri on korkeasti koulutettu

Myös aikaisemmissa kyselyissä on tullut hyvin selvästi pinnalle se, että korkeasti koulutetut ihmiset haluavat yleensä rinnalleen toisen korkeasti koulutetun henkilön kumppanikseen. Tämä saattaa toisinaan johtua yksinkertaisesti siitä, että samaa koulutustasoa olevat ihmiset ovat todennäköisemmin samalla aaltopituudella keskenään ja tulevat näin ollen myös paremmin toimeen toistensa kanssa. Joskus harvoin tämä voi kuitenkin johtua korkeakoulutettujen ennakkoluuloista vähemmän koulutettuja kohtaan. Vaikka henkilö olisikin jättänyt koulunkäyntinsä esimerkiksi ammattikouluun, saattaa hänellä silti olla enemmän töitä ja jopa parempi palkka kuin sellaisella, joka on viettänyt viimeiset kahdeksan vuotta yliopistossa gradua valmistellen. Juuri tämän vuoksi ihmisen lokeroiminen koulutustason perusteella ei yleensä kannata, sillä tällöin saattaa jäädä huomaamatta monia sosiaalisia, iloisia ja hauskoja tyyppejä ihan vain sillä perusteella, että näiden koulutustaso ei täysin vastaa omaasi.