Insinöörin ammatti lyhyesti

Insinöörit muuttavat maailmaa
Insinöörin töissä yhdistyy intohimo maailman muuttamiseen, sekä tekninen tietotaito, jolla muutos voidaan oikeasti saavuttaa. He ovatkin innovaation keskiössä ja alalla on suuresti vaihtoehtoja töiden suhteen. Insinööri voi keskittyä esimerkiksi elämänlaadun parantamiseen, tai eliniän odotuksen nostamiseen, tai vaihtoehtoisesti keksimään kommunikointiin erikoistuneita järjestelmiä, joiden avulla yhteydenpito onnistuu helpommin. Näiden työ myös ajaa taloutta eteenpäin ja yhä useammat maat tarvitsevat kipeästi insinöörejä, jotta kilpaileminen maailmanlaajuisilla markkinoilla onnistuu ja tulevaisuuden tarpeisiin voidaan vastata. Työ itsessään on hyvin vaihtelevaa ja insinöörin tutkinnolla aukeaa useampi urapolku. Insinöörille ominaisia aloja ovat esimerkiksi:

Lääketiede
Lakiin keskittyvä ala
Konsultointi
Pankki ala
Sijoittaminen

Palkka vastaa tutkintoa

Insinöörien palkassa on harvoin valitettavaa, sillä jo vastavalmistuneilla palkka vaihtelee 2 400 € – 3 000 € välillä. Keskimäärin insinöörit tienaavat yli 4 000 € kuukaudessa ja mitä pidempään alalla ollaan, sitä enemmän palkkapussi kasvaa. Palkkaan vaikuttaa myös se, kuinka menestynyt henkilö on alallaan ja minkä uran tämä valitsee. Insinööreillä on mahdollisuus kohota hyvin korkealle ja tienata jopa miljoonia euroja, jos tämä pääsee käsiksi mehukkaimpiin kansainvälisiin toimiin.

Uranäkymät pysyvät hyvinä

Vaikka taloudellinen tilanne vaihtelisikin, on insinöörille aina käyttöä. Tämä voi tiukassa tilanteessa tarkoittaa kotimaan hylkäämistä, mutta usein se antaa insinöörille myös paremmat mahdollisuudet edetä uralla ja isomman palkan.