Historian kuuluisimmat insinöörit

 

Ihmiskunnalla on ollut aina tarve keksiä uutta teknologiaa ja tuotteliaiden insinöörien kädenjälki näkyy jopa tänä päivänä.

Archimedes
Ensin on tietenkin mainittavat Archimedes, joka on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja suurin klassisista insinööreistä. Tämän vaikutus matematiikkaan, tekniikkaan, fysiikkaan ja astronomiaan on kieltämätön. Miehen elämästä ei muuten tiedetä kovinkaan paljon, mutta joitain tämän keksinnöistä käytetään vielä tänäkin päivänä ja ne ovat olleet pohjana uusille keksinnöille.

Leonardo da Vinci
Miehen nimi on tuttu monella tapaa ja vaikka tämä tunnetaankin taiteilijana, kuului harrastuksiin myös arkkitehtuuri, musiikki, matematiikka, tieteet, tekniikka ja monet muut aiheet. Leonardon keksinnöt ja ideat olivat aikanaan ennenkuulumattomia ja aiheuttivat paljon keskustelua. Näitä olivat esimerkiksi lentokone, panssarivaunu, aurinkovoimala ja monet muut laitteet, joita lähdettiin myöhemmin kehittämään eteenpäin.

George Stephenson
1800-luvun suurimpana insinöörinä pidetty Stephenson oli esimerkiksi rautateiden valtias. Tämä rakensi ensimmäisen julkisen rautatien Englannissa, jo vuonna 1830. Mancesterista Liverpooliin menevää rautatietä käytetään pitkälle vieläkin ja samaa järjestelmää hyödynnetään ympäri maailman.

Elon Musk
Nykyajan tunnetuimpia insinöörejä on ehdottomasti miljonääri, keksijä ja yrittäjä Elon Musk. Tämän useat yritykset ovat maailmankuuluja ja keksinnöt vakuuttavat sekä laadulla, että innovaatiolla. Koska mies vaikuttaa edelleen vahvasti keksintöjen maailmaan, jää nähtäväksi, mitä kaikkea mies toteuttaa elinaikanaan ja miten se tulee muokkaamaan ihmisten elämää.

Burt Rutan
Tämän miehen intohimona oli lentämiseen erikoistuneet laitteet ja vaikka suunnitelmia pidetään usein hiukan omituisena, ovat ne olleet kevyitä, toimivia ja vahvoja. Suurimpia Rutanin keksinnöistä ovat olleet Voyager lentokone, joka pystyi ensimmäisenä kokeena lentämään maailman ympäri pysähtymättä, sekä SpaceShipOne, joka on ensimmäinen yksityinen avaruusalus.

Nikola Tesla
Teslan panostusta insinöörien ammattiin ei voida kieltää. Tämä mies oli sekä sähköinsinööri, mekaniikaninsinööri, että fyysikko. Varsinkin sähköön liittyvät keksinnöt ovat vaikuttaneet ihmisten elämään vahvasti ja vaikka miehen keksinnöistä onkin jo aikaa, ovat ne edelleen käytössä, pienin muutoksin.