Miten insinööri voi auttaa koulutuksen kehittämisessä?
Insinööri voi toimia yllättävän monenlaisissa tehtävissä ja yllättävän monilla aloilla. Monille ei kuitenkaan aivan ensimmäisenä tule mieleen, että insinöörit auttavat monin tavoin myös koulutuksen kehittämisessä. Kerromme tässä artikkelissa kuinka tämä tapahtuu.
Insinöörit voivat kehittää erilaisia oppimisohjelmia
Erilaiset oppimisohjelmat voivat auttaa oppimisessa ja opiskelun tekemisessä mielekkääksi. Opettajalle ne tarjoavat helpon tavan eriyttää erilaisia oppijoita sekä seurata oppilaiden kehitystä erilaisten seurantatyökalujen avulla. Ja kukapa tällaisten oppimisohjelmien takaa löytyykään, ellei insinööri?
Peliteollisuus on jo merkittävä toimiala Suomessakin
Nykyisin peliteollisuus on jo aivan varteen otettava työ- ja toimiala ja alan liikevaihto on jo melkoinen. Itse asiassa Suomen merkittävimmät veronmaksajat toimivat juurikin peliteollisuuden saralla. Esimerkiksi Supercell-peliyhtiö on jo monena vuonna pitänyt verotietojen kärkipaikkaa. Aivan erityisen tärkeäksi pelialan tekee se, että sen kasvunäkymät ovat erinomaiset.
Pelialan yrityksen aloittamisen rahoittaminen
Pelien luominen ei tietystikään ole ilmaista lystiä ja ainakin alkuun päästäkseen moni alan yrittäjä joutuu turvautumaan lainaan. Lisäksi kannattaa selvittää omat mahdollisuudet saada starttirahaa. Erilaisten lainavaihtoehtojen vertailuun on olemassa erinomainen sivusto: https://www.freedomrahoitus.fi/, joka tekee lainojen vertailemisesta nopeaa, kätevää ja mutkatonta. Nykyaikana ei pelialan yrittäjän tarvitse astua pankin johtajan puheille hattu kourassa, vaan lainoja voi vertailla kaikessa rauhassa vaikka omasta kotitoimistosta käsin. Freedomrahoitus.fi tekee tästä mahdollista!
Millaisissa oppiaineissa oppimispelit ja -ohjelmat voivat tukea oppimista?
Esimerkiksi matematiikassa oppimispelit ja -ohjelmat ovat oiva apu tarjota oppilaille mielekkäitä tehtäviä ja antaa heidän opiskella omaan tahtiinsa leikkimällä ja kokeilemalla. Oppimisohjelmat voivat auttaa myös esimerkiksi vieraan kielen omaksumisessa. Pelien hyvä puoli on se, että ne voi avata juuri silloin, kun oppilas haluaa opiskella. Hänen ei tarvitse odottaa opettajan paikalle tulemista, vaan hän voi aloittaa oppimispelin käytön itsenäisesti juuri silloin kun itse haluaa. Omaehtoisuus onkin eräs tärkeä oppimisen edellytys.
Pelien ja ohjelmien kautta lapsi oppii toiston sekä yrityksen ja erehdyksen kautta
Pelit ja ohjelmat jaksavat toistaa samaa asiaa, kunnes oppilas sisäistää asian. Näin oppilas voi oppia yrityksen ja erehdyksen kautta. Kun oppiminen on lapselle mielekästä, tapahtuu oppiminen ja uusien asioiden omaksuminen kuin huomaamatta ja oppiminen tuntuu lapsesta kuin leikiltä. Mikäpä voisikaan olla parempi tilanne?
Mitä kannattaa huomioida valittaessa oppimispelejä ja -ohjelmia?
Paraskaan oppimispeli tai -ohjelma ei kuitenkaan korvaa opettajaa, mutta se voi tuoda opetukseen lisäarvoa, kunhan vain käytetyt ohjelmat ja pelit valitsee huolella. Aivan mitä tahansa ei kannata pelata eli pelin laadukkuus tulee varmistaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Hyviä oppimispelejä ja -ohjelmia voi usein kokeilla täysin maksutta. Tällöin voi riskittä kokeilla, sopiiko jokin tietty ohjelma tai peli juuri omalle ryhmälle.
Insinöörit voivat auttaa muokkaamaan oppimisympäristöjä
Optimaalinen oppimisympäristö on tärkeässä osassa mietittäessä niitä syitä, jotka edistävät oppimista. Myös tässä insinööri voi astua mukaan kuvaan ja auttaa oppimisympäristöjen suunnittelussa. Esimerkiksi työtuolin ja -pisteen ergonomia on todella tärkeä asia opintojen sujumisen kannalta. Jos huonon tuolin tai epäsopivan työpisteen vuoksi oppilaalla on jatkuvasti niskakipua taikka päänsärkyä, on aivan selvää, että tämä voi vaikuttaa negatiivisella tavalla oppimistuloksiin.