Kuinka tutustua insinöörin ammattiin?

Jos insinöörin ammatti kiinnostaa yhtään, voidaan siihen tutustua monella eri tavalla. Tästä listasta löydät vinkit siihen, kuinka saat ammatista tietoa parhaiten.

Tietoa alle viidessä minuutissa

Netistä löytyy runsaasti erilaisia videoita aiheesta, joiden avulla saadaan nopeasti käsitys insinöörin tutkinnosta ja erilaisista tehtävistä. Nuoremmat henkilöt voivat kokeilla myös erilaisia pelejä, joissa päästään pelaamaan insinöörillä.

Tunnissa tieto syvenee

Mikäli aikaa on enemmän, kannattaa ottaa yhteys oikeaan insinööriin ja tiedustella tältä asiasta. Kannattaa kysyä esimerkiksi sitä, mitkä ovat ammatin parhaimmat puolet ja minkälaisten tehtävien parissa henkilö työskentelee. Usein on myös hyödyllistä pyytää vinkkejä ja kysyä esimerkiksi sitä, mitä insinööri olisi halunnut tietää, ennen kuin aloitti opinnot tai työskentelemisen. Insinööriin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi koulujen kautta, tai vaikka tuttavapiiristä etsimällä.

Päivässä kerkeää paljon

Päivän aikana voidaan vaikka lähteä tutkimaan museota, joka erikoistuu tieteen saavutuksiin. Nämä keksinnöt ovat lähes aina vaatineet insinöörin panostusta ja museon henkilökunta osaa usein kertoa syvällisemmin, kuinka merkittävä osa ammatin edustajalla on ollut. Kannattaa myös tarkastaa, onko lähettyvillä tapahtumia, jotka on tarkoitettu insinööreille ja jos ajankohta on sopiva, voidaan käydä vierailemassa yliopistolla, josta löytyy insinöörille tarkoitettu linja.

Vuoden aikana lähemmäs tutkintoa

Tietenkin paras tapa oppia insinöörin ammatista, on lähteä kouluttautumaan alalle. Jos ajatus vuosien opiskelusta ei innosta, tai valinta on vielä epävarmaa, voidaan kokeilla etäkursseja tai yksittäisiä luentoja, joiden avulla päästään uppoutumaan opiskelu elämään. Tämä antaa hyvän kuvan siitä, mitä opinnot tulisivat olemaan. Samalla kannattaa tutustua alan kilpailuihin ja vaikka osallistua niihin, jos rakentaminen ja toteuttaminen tuntuu olevan jo hallussa.

Kesäloma hyötykäyttöön

Kesäloman aikana voidaan tutustua insinöörin työhön ja opintoihin monella tavalla. Maailmalta löytyy paljon erilaisia leirejä, joissa keskitytään insinöörin ammattiin. Nämä ovat varsinkin lapsille ja nuorille mieluisia kokemuksia. Jos omalta kylältä tai lähialueelta ei vastaavaa löydy, voidaan säästää vuoden aikana viikkorahat ja lahjarahat, jotta vaikka naapurimaan kesäleirille riittäisi varat. Kannattaa myös harkita lomamatkan yhdistämistä hyötyyn, sillä useissa maissa insinöörien tuotoksia juhlitaan erilaisilla tavoilla ja näitä voidaan nähdä paikallisissa museoissa, tai vaikka tehtaissa, joissa saadaan opastettuja kierroksia. Joiltain yrityksiltä voidaan myös kysyä kesätyöpaikkaa, tai harjoittelupaikkaa, jossa päästään seuraamaan insinöörin työtä. Tämä on paras tapa saada tietoa aiheesta, sillä siinä seurataan oikeaa ammattilaista päivittäisissä toimissa ja päästään kysymään runsaasti mieltä avartavia kysymyksiä.

Insinöörin opintoihin syventyminen ja ammattiin tutustuminen voi siis tapahtua monella tapaa ja jokaisen on varmasti mahdollista saada siitä tietoa etukäteen, ennen kuin valinta tulevasta ammatista tehdään.