Insinöörin ammatin parhaimmat puolet

 

1. Intohimoinen työ, mikä jättää aikaa elämiseen
Insinöörinä oleminen on jo itsessään jännittävä ammatti, mutta sen parhaimpiin puoliin kuuluu myös se, että elämässä jää aikaa myös muiden tärkeiden asioiden harjoittamiseen.

2. Luovuus kunniaan
Insinöörejä kannustetaan olemaan luovia ja se on jopa yksi ammatin tärkeimmistä ominaisuuksista. Tämä sopiikin mainiosti niille henkilöille, jotka rakastavat ajatella itsenäisesti ja toteuttaa luovuuttaan tätä kautta.

3. Ratko ongelmia ja suunnittele asioita
Insinöörinä henkilöllä on mahdollisuus keksiä sellaisia ratkaisuja ja tuotteita, joita kukaan muu ei ole vielä keksinyt. Näillä on usein myös oikea vaikutus ihmisten elämään, jolloin oma kädenjälki jää historiankirjoihin.

4. Tapaa uskomattomia ihmisiä
Insinöörin tehtäviin kuuluu myös vahvasti tiimityö. Tämä tarkoittaa sitä, että päästään tapaamaan ja toimimaan monenlaisten ihmisten kanssa sekä alan sisällä että sen ulkopuolella. Olivat kyseessä sitten arkkitehdit, lääkärit, suunnittelijat tai yrittäjät, insinöörin ympärillä on aina älykkäitä ja inspiroivia ihmisiä.

5. Tylsää ei ole koskaan
Luova ongelmien ratkaisu saa mielen toimimaan täysillä, sillä usein liikutaan lähes tuntemattomilla vesillä. Omien ajatusten lisäksi muut työntekijät tuovat oman luovan panoksensa suunnitteluun ja tämä avartaa myös omaa maailmankatsomusta ja tietotaitoa. Omat taidot tulevat myös kehittymään sellaisiin mittoihin, joita ei aikaisemmin voinut edes kuvitella ja mikäs olisikaan sen parempaa!

6. Työ on joustavaa
Insinöörin työ tarjoaa paljon vapautta, mikä mahdollistaa unelma työpaikan löytämisen. Tämä voi olla esimerkiksi tuotteiden tekemistä yrityksille, lääketieteelle, suunnittelijoille, hallitukselle, tai vaikka lakifirmoille. Insinöörin tutkinto kertoo myös työnantajalle, että henkilö on korkeakoulutettu ja osaa analysoida tietoa, sekä ratkoa erilaisia ongelmia. Tämä voi johtaa menestykseen myös useilla muilla aloilla.

7. Palkka on riittävä
Insinööreillä ei ole pelkästään kunnioitusta herättävä ammatti, vaan myös tätä vastaava palkka. Jopa aloittelevalla insinöörillä palkka on riittävä mukavaan elämänlaatuun.

8. Matkustaminen lisää motivaatiota
Insinöörin työhön kuuluu usein matkustelu, sillä esimerkiksi pilvenpiirtäjän suunnitteleminen toteutuu parhaiten siinä paikassa, jonne rakennus valmistuu. Tämä tarkoittaa matkustelua ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja jopa Amerikkoja. Tietenkin matkustelu on vapaaehtoinen päätös ja siihen vaikuttaa se, minkälaisen työpaikan insinööri itselleen valitsee.

9. Maailma muuttuu omalla työllä
Jokaisella insinöörillä on mahdollisuus jättää jälki maailmaan ja muuttaa sitä paremmaksi. Tämä voi olla esimerkiksi luomalla saasteita vähentäviä keksintöjä, kehittämällä ihmishenkiä pelastavia tuotteita, tai rakentamalla järjestelmiä, joilla taistellaan maailman köyhyyttä vastaan. Insinööri pääsee pelastamaan ihmisiä, suojelemaan maapalloa ja estämään esimerkiksi sairauksien leviämistä, hyvin konkreettisella tavalla.

10. Vaikuta ihmisten elämään
Kaikkialla nähdään esimerkkejä insinöörien kädenjäljestä ja siitä, miten nämä ovat tehneet arjesta turvallisempaa, laadukkaampaa, helpompaa ja parempaa. Aina radioiden kaiuttimista puhelimiin ja lääkärin välineistä tietokoneisiin, insinöörin panostus on ratkaiseva. Tässä toimessa henkilö voikin nauttia omasta työpanoksesta ja siitä, miten se on vaikuttanut ihmisten elämään.

Insinöörin ammattia voidaankin pitää yhtenä kiehtovimmista urista, kunhan siihen löytyy intohimoa. Mihinkään työhön ei kannata lähteä pelkästään palkan perässä, sillä tämä harvoin johtaa hyvään uraan. Omistautuminen ja intohimo ovat ne asiat, jotka saavat puskemaan eteenpäin, jolloin työ tuntuu lähes huvilta, eikä tietenkään palkkakaan haittaa!